اسفندیار آقاجانی
اسفندیار آقاجانی

اسفندیار آقاجانی

بازار قدیمی هره دشت لیسار

در تاریخ 1392/6/25 بطرف روستای قدیمی هره دشت رفتم روستایی که اجداد ما در زمانهای قدیم در آن منطقه زندگی می کردند و از حدود 120 سال قبل بعضی از آنها در شهر های دیگر منطقه شمالی تالش پراکنده شده اند .هدف بنده از سفر به هره دشت لیسار ،تهیه مطالب و عکس هایی از خانه قدیمی اقبال السلطان،حمام قدیمی وبازار قدیم ومناطق اگری بوجاق و...بود و انچه برایم بسیار جالب بود برخوردبا اشخاصی بود که از خویشان دور بنده بودند و تاکنون به آنصورت اطلاعی از این موضوع نداشتم از جمله آقای مطلب آقاجانی که در بازارقدیمی هره دشت مغازه داشتند .آقای مطلب فرزندقباد از نسل خانجان بیگ هستند.

 خانجان یکی دیگر از فرزندان کربلایی رحمان بیگ هره دشتی بودند و خانواده های آقاجانی ساکن چوپان محله ی خطبه سرا ازنسل اوهستند. اسفندیار آقاجانی1392/6/25

 تا قبل از جنگ جهانی دوم بازار هره دشت مهمترین بازار منطقه بوده   ولی بعد از وقوع جنگ و احداث جاده آستارا قزوین این بازار از رونق افتاده و به کنار جاده منتقل شده است. (لیسار یار)  
  مغازه های ِبازار قدیمی هره دشت لیسار

آقای ملک محمد نظام دوست در مورد منطقه و بازار قدیمی هره دشت توضییحاتی دادند.در ضمن ایشان بابنده فامیل هم در آمدند که برای بنده بسیار باعث خوشحالی بود.ایشان کاملا از گذشته این منطقه اطلاعات خوبی داشتند در مورد معرفی خودشان گفتند نام من ملک محمد فرزند مرحوم حبیب و فرزند مرحوم مشه موجیک می باشد.

ومرحوم مشه موجیک نوه دختری مرحوم کربلایی رحمان بیگ هره دشتی یا به عبارتی خواهر زاده مرحوم آقاجان بیگ و مرحوم حاجی صفر بودند.

مرحوم کربلایی رحمان بیگ هره دشتی اجداد طایفه های آقاجانی ،رحمانی، هزبری ،مجید پور،روایی،و......ساکن شهر های لیسار،حجت محله، سوست ،خطبه سرا،شیر آباد،حویق،چوبر ،وپالاسی و... می باشد.

در عکس مغازه ای قدیمی در هره دشت لیسار می باشد که بنا به گفته آقای نظام دوست متعلق است به یدا... عظیمی.1392/6/25  اسفندیار آقاجانی


dsc_3701.jpg
لیسار و هره دشت  درلغت نامه دهخدا

لیسارو هره دشت . [ رُ هََ رِ دَ ] (اِخ ) نام یکی ازدهستانهای بخش مرکزی شهرستان طوالش و هم نام دو آبادی بدانجا. این دهستان بین هشتپر و خطبه سرا واقع و از خاور به دریای خزر و از باختر به ارتفاعات طالش محدود است و از 7 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و جمعیت آن در حدود چهارهزار و قراء مهم آن هره دشت لیشار، قلعه و قلعه بین است . (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 2).


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.